Om rytmene

 

FLYT

 

 

I den første rytmen kontakter vi jorden. Vi kjenner at gulvet støtter oss, vi hviler i tyngdekraften og puster inn omgivelsene.

 

 

Vi tar imot oss selv i øyeblikket og kjenner på alt vi er. Når vi møter andre lar vi dem komme under huden på oss. Vi tillater oss å kjenne når det er trygt å åpne, og når vi ønsker å beskytte oss og lukke. Vi pulserer hele tiden. Føttene følger flyten. Bevegelsene er sirkulære, som blodet som strømmer gjennom årene.

 

Staccato

 

 

Den andre rytmen er kraftfull og tydelig. Vi uttrykker oss gjennom form og retning. Vi puster det ut og lar kroppen spille tromme til beaten i musikken. 

 

 

Staccato er rytmen for målsetting og intensjon. Vi kontakter ilden i hoftene og lar den varme opp hjertet. Vi lar oss selv bli sett. Staccato er rytmen der vi kan komme i kontakt med mot og handlekraft, det er rytmen for styrke og klarhet. Fra dette stedet kan vi stå støtt i oss selv og relatere til andre.

 

Kaos

 

 

På bølgetoppen møter vi den tredje rytmen. Herfra kan vi surfe, men kun dersom vi overgir oss til det ville i oss. 

 

 

I kaos gir vi slipp. Vi lar tankene seile ut gjennom hodet, ned gjennom ryggraden, og helt ned i føttene. "Put the mind in the feet, and the feet in the beat." Vi oppgir forsøkene på å kontrollere. Motstand på dette tidspunktet vil kunne kjennes smertefullt. Vi flyter, fekter, former, hvirvler. Kroppene våre vet hvor vi skal, og vi lar dansen transformere. Dette er rytmen for frigjøring. Som en sommerfugl i kukong åpner vi for nye rom på innsiden. I kaos aksepterer vi vårt skapende potensiale. 

 

LYRISK 

 

I den fjerde rytmen beveger vi oss inn i det lette og luftige. Vi styrer ikke bevegelsene, men blir danset. 

 

 

Fotstegene blir gjerne lette, hendene myke. Bevegelsene gjentar seg. Vi finner nye mønstre, nye måter å være på. Kanskje opplever vi at kroppene rister svakt fra innsiden, vi åpner for nye opplevelser og inntrykk. Dette er dansen ingen andre kan gjøre for deg. Gruppen er som et edderkoppnett der alle er koblet sammen av usynlige tråder. Det som skjer hos den ene resonnerer kanskje på den andre siden av rommet, hos noen andre. Vi opplever oss selv på utsiden og på innsiden, og senser hverandres bevegelser og energier.

 

STILLHET

 

 

Den femte rytmen er både den siste og den første. Alt er en rund-dans, en sirkel. "We have roots that go all the way back to zero."

 

 

I stillhet samler vi sammen det vi har sanset og mottatt i dansen. Vi omfavner det og integrerer. Bevegelsene er gjerne sakte og meditative. Det er pusten som beveger oss, og vi hviler i væren. Elementet vi danser med er ether. Vi gjenkjenner helheten i oss selv, og blir oppmerksomme på at vi og omgivelsene våre er ett. Vi lar alt bare være.